Satama Open Air 5.-6.8.2022 | Ruutinrannan puisto Kemi | K18

SATAMA OPEN AIR LOPPUUNMYYTY ENNAKKOON – LUVASSA HISTORIALLINEN VUOSI

Viikonloppuna Kemin Ruutinrannan puiston valtaava järjestyksessään 12. Satama Open Air -festivaali on loppuunmyyty. Festivaali myytiin loppuun historiallisen aikaisin jo tapahtumaa edeltävällä viikolla.

”Kyllä Sataman saama suosio tänä vuonna on ollut uskomatonta – festivaali on löytänyt uusia asiakkaita pääkaupunkiseudulta aina käsivarteen saakka. Festivaalin loppuunmyyminen ennakkoon tuo myös uskoa myös tuleviin vuosiin. Satama Open Air on selkeästi löytänyt paikkansa Suomen festivaalikesästä”, kommentoi tapahtuman promoottori Markku Köngäs.

Perjantaina 5.8. Kemiin saapuvat muun muassa suuria festivaalilavoja tänä kesänä valloittaneet suomipopin kuningas Antti Tuisku, räjähtävästä lavaenergiasta tunnettu SANNI ja syksyllä pitkälle keikkatauolle jäävä Pyhimys. Lauantaina ohjelmistossa nähdään viimeisellä festivaalikiertueellaan oleva Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, varmasti kesän liekehtivimmän lavashown tarjoava JVG ja Satama Open Airin kaikkien aikojen toivotuin yhtye Apulanta.

”Kattaus on kyllä tänä vuonna hulppea – voisi sanoa, että luvassa yksi kaikkien aikojen Satama Open Aireista. Tottakai myös perinteet pidetään yllä, kun lavajuonnoista vastaavat Ville Köö ja Hovimuusikko Ilkka”, Köngäs tunnelmoi.

Satama Open Airiin saapuu 13 000 festivaalivierasta. Tärkeimpänä vinkkinä festivaaliviikonlopun valmistautumiseen Köngäs antaa rannekkeiden vaihtamisen ennakkoon. Ennakkorannekkeenvaihtopiste palvelee festivaalialueen kontilla keskiviikkona ja torstaina kello 13–19. Festivaalipäivinä rannekkeenvaihtopiste aukeaa kello 13.

”Lisäksi torniolaisille, keminmaalaisille ja alueelle saapuville festarimatkaajille täytyy tottakai vinkata Satama Open Airin festivaalibussi. Bussi tuo festivaalin ystävät Kemiin juhlapaikoille kiertäen Tornion keskustan hotellit, sekä Keminmaan K-Citymarketin”, Köngäs muistuttaa.

KLAMYDIA KIINNITETTY SATAMAAN

Suomirockin mestaruussarjalainen Klamydia saapuu julistamaan punk-rockin ilosanomaa Satama Open Airiin. Yhtye on yli 30-vuotisella urallaan julkaissut jo 20 studioalbumia ja viihdyttänyt yleisöään niin humoristisilla kuin kantaaottavillakin lohkaisuilla. Usean muun Satamassa tänä vuonna esiintyvän artistin tavoin yhtyeen keulahahmo Vesku Jokinen nähtiin 2020 myös Vain elämää -sarjassa. Klamydian viimeisin albumi Hiljainen pöytä läheltä orkesteria julkaistiin 2021. Uutta tuotantoa bändiltä on luvassa vielä ennen Sataman keikkaa, kun neljän kappaleen EP Näsinneula näkyy julkaistaan 13.5.

Myös Sataman järjestäjätiimi sai uuden vahvistuksen. Susanne ”Sanne” Saari toimii festivaalin ja EventWorksin sihteerinä hoitaen jatkossa käytännön asioita, esimerkiksi lippujen yritysmyyntiä.

APULANTA TÄYDENTÄMÄÄN SATAMA OPEN AIRIN ARTISTIKATTAUSTA

Suomen kiistatta suurimpiin rock-nimiin lukeutuva Apulanta on kiinnitetty Satama Open Airin 2022 esiintyjäksi. Tänä vuonna 30-vuotista uraansa Olympiastadionin A30-megakeikalla ja sitä seuraavalla festarikiertueella juhlistava yhtye on saavuttanut lähes kaiken mahdollisen ja valloittanut siinä sivussa aitoudellaan kansan puolelleen.

Vuonna 1991 Heinolasta ponnistanut Apulanta julkaisi tammikuussa viimeisimmän digisinglensä 9 väärää kättä. Se on jatkoa yhtyeen 12 pitkäsoitolle sekä 60 uutta ongelmaa ja Lokin päällä lokki kaltaisille viimeisimmille menestysjulkaisuille. Fanit saavat odottaa uutta studioalbumia vielä hetken, mutta hiljattain Apulanta tiedotti, että lähes kaikki yhtyeen uran alkupään albumit julkaistaan vuosina 2022-2023 uudelleenmasteroituina vinyyliversioina.

Satama Open Air järjestetään Kemin Ruutinrannan puistossa 5.-6.8.2022. Apulannan lisäksi lavalle nousee lukuisia kotimaisia tähtiä, kuten Antti Tuisku, SANNI, JVG, Arttu Wiskari ja Vesterinen Yhtyeineen.

Satama Open Air on Kemin Ruutinrannan puistossa järjestettävä festivaali, joka on ollut loppuunmyytynä jo kuutena vuotena peräkkäin. Festivaali kerää kahden päivän aikana 12000 kävijää ja ohjelmistoon kuuluu 20 kotimaista huippuesiintyjää.