Satama Open Air juhlitaan Kemissä tutulla paikalla myös ensi vuonna!

Satama Open Air juhlitaan Kemissä tutulla paikalla myös ensi vuonna!

Viime kesänä Kemissä jo kymmenettä kertaa järjestetty Satama Open Air -festivaali saa jatkoa. Meri-Lappilaisten oma kaupunkifestivaali järjestetään 31.7.-1.8.2020.

Tapahtuman promoottori Markku Köngäs on kartoittanut Meri-Lapin alueelta festivaalille soveltuvia yli 8000 neliön alueita. Kemi on osoittautunut matkailupalveluiltaan monipuoliseksi ja samalla hyvin festivaalimyönteiseksi kaupungiksi. Satama Open järjestetäänkin tutulla paikalla Kemin Ruutinrannan puistossa.

”Olemme jo sopineet Ruutinrantaan rakentavan Rakennusliike M. Kurtti Oy,n Toimitusjohtaja Mikko Kurtin kanssa festivaalijärjestelyistä. Uudisrakennukset eivät vielä tule laajentumaan vakiintuneelle Satama Open Air -alueelle.”, kertoo promoottori Köngäs.

”Festivaalin lipunmyynti käynnistyy Joulupäivänä Early Bird -tarjoushinnoilla, ja ensimmäiset artistijulkistuksetkin päästään kuulemaan ennen vuoden vaihdetta”, Köngäs paljastaa.

Kemiläisen festivaalin ohjelmisto tulee jatkamaan edellisten vuosien linjaa. Festivaalilla lavalle nousevat kotimaiset huippuartistit. Yksi viime kesän artisteista palaa Kemiin myös ensi kesänä, mutta muuten koko artistikattaus on uusi. Ohjelmiston artisteista lähes puolet vierailevat Satama Open Airissa ensimmäistä kertaa.

Bändit bongataan Facebookista. ”On mukavaa, että meillä on aktiivinen Facebook-yhteisö, josta saamme paljon ideoita artistikattauksen suunnitteluun. Suuri osa tulevan kesän artisteista on Facebook -kyselyiden kautta valittuja. Toki myös televisio- ja radio-ohjelmia seurataan aktiivisesti.”, Köngäs kertoo.

Kiitosta kuluneena kesänä herätti myös suuri bändien määrä. Ruutinrannan puiston valloittaa myös ensi vuonna 20 artistia ja yhtyettä. 55 minuutin soittoajalla ja kahden lavan tauottomalla ohjelmistolla pystytään antamaan vastinetta rahoille, ja samalla saadaan pidettyä laaja kattaus artisteja.